Piramida d.o.o.
Ampule Bočice Kvaliteta Studije slučaja O Piramidi
Studije slučaja Studije slučaja
Specificirana bočica puca na stroju za punjenje? Nikakav problem za nas!
Više info


Kako smo jednoj od vodećih farmaceutskih kuća u zemlji uspjeli riješiti problem pucanja ampula: Zbog čega je kupac imao 7.560.925 kom ampula koje se zbog visokog postotka loma nisu mogle puniti lijekom?

Kakav problem je imao kupac?

Dana 05.10.2006 iz odjela proizvodnje kupca došla je obavijest nabavi da se mora zaustaviti proizvodnja jer prilikom doziranja napunjenih ampula dolazi do pucanja na dnu i vratu ampule. Angažirana je služba održavanja koja nije uspjela riješiti problem pucanja ampula. Također je zatražen sastanak s predstavnicima Piramide da se na licu mjesta vidi lom te da se pokuša pronaći rješenje za nastali problem i zastoj.

Zbog navedenog problema ukupno je ostalo 7.560.925 kom ampula koje se s tolikim postotkom loma ne mogu puniti lijekom.

Kako je Piramida pristupila rješavanju zahtjevnog problema?

Na sastanku s predstavnicima kupca 06.10.2006. godine, predstavnici kupca iznijeli su kako je prilikom opremanja ampula u blistere na strojnoj liniji primijećeno učestalo pucanje ampula, što je za posljedicu imalo razbijene ampule u jediničnim pakiranjima. U suradnji s djelatnicima održavanja, stroj je više puta podešavan, ali se nije mogao dobiti zadovoljavajući rezultat, te je i dalje dolazilo do pucanja ampula. Kako je prije ove serije istog proizvoda opremljen veći broj serija s istim ampulama, pri čemu nije bilo problema u opremanju, bilo je potrebno provjeriti leži li problem u kvaliteti stakla ampula.

Stoga su obaviješteni predstavnici Piramide d.o.o. i pozvani na sastanak i uvid.

Piramida je napravila uvid u strojne linije koje se rabe za etiketiranje ampula i strojno opremanje ampula u blistere. Uočene su nepravilnosti na strojevima te je dogovoreno s održavanjem kupca da će se iste ukloniti. Također je dogovoreno da će se napraviti određene preinake na strojnoj liniji kako bi se smanjio pritisak na ampule.

Koje rješenje je ponudila Piramida?

Od strane Piramide je obavljeno namještanje jednog senzora koji je bio podešen s prevelikom silom pritiska na ampulu (senzor je prejako udarao u ampulu, čime je izazivao lom ili "šprung" ampule koja je u sljedećim fazama pucala).

Podešavanjem ovog senzora, u nazočnosti predstavnika kupca i Piramide, loma više nije bilo.

Kakav je učinak našeg rješenja?

S kupčevom službom održavanja je dogovoreno da se nakon završetka ovog namještanja senzora obave i drugi dogovoreni poslovi, a nakon toga da se krene u proizvodnju ampula.

Dana 10.10.2006. krenulo se u proizvodnju te je na brzini etiketirke od 249 do 257 kom/min opremljeno 13.650 kom ampula bez loma (0%).

Time što smo kupcu ponudili brzo i kvalitetno rješenje, pomogli smo mu da izbjegne nepotrebne brige te da uštedi na vremenu i novcu.

Kontakt Obratite nam se za više informacija o suradnji s nama.

Isprintaj isprintaj  |  Na vrh na vrh

Standardne ampule Po mjeri
Standardne Injekcijske Za tablete S navojem - ON type Po mjeri
Profil tvrtke Povijest Referentna lista Proizvodnja Okoliš Opći uvjeti prodaje Kontakt